Українська

Вечірка Українського павільйону на Венеційській бієнале зібрала більш ніж 500 представників світової арт-спільноти05.06.2009

Завантажити прес-реліз Більш ніж п'ятсот представників світової арт-спільноти відвідали прийом та вечірку з нагоди відкриття Українського павільйону на 53-й Венеційській бієнале. Арт-критики, журналісти, представники галерей та музеїв, зірки спорту та шоу-бізнесу стали гостями експозиції "Степи мрійників", якою PinchukArtCentre цього року представив Україну на бієнале.

Серед гостей, які оглянули експозицію в Палаццо Пападополі та взяли участь у вечірці -топ-модель Наомі Кемпбелл, один із найвидатніших fashion-дизайнерів Марк Джейкобс, архітектор Зураб Церетелі, Посол доброї волі Ради Європи Бьянка Джаггер, художники Джефф Кунс та Ентоні Гормлі, які брали участь у виставкових проектах PinchukArtCentre, один з учасників проекту PinchukArtCentre "Поема про внутрішнє море" на Бієнале 2007 Борис Михайлов, засновник мережі галерей White Cube Джей Джоплін. Віталій Кличко представляв на вечірці свого брата Володимира, який виступив цього року куратором експозиції Українського павільйону.

Прийом розпочався увечері 4 червня виступом українського гурту "ДахаБраха" і продовжувався до глибокої ночі. Близько десятої свій виступ почала Вєрка Сердючка — з пісні Lasha Thumbai, що два роки тому лунала на Євробаченні. На задньому дворику Палаццо гості мали змогу скуштувати страви української кухні, що стало вже традицією для Українського павільйону у Венеції.

Але найбільше враження, за зізнанням більшості гостей, справляла сама експозиція. Буквально з порогу Палаццо Пападополі гості потрапляли до незвичної, незабутньої атмосфери степу, скидали взуття і босоніж починали мандрування "степами мрійників".

Додаткова інформація:

Адреса:
Ukrainian Pavilion
Palazzo Papadopoli
San Polo, 1364
30125 Venice, Italy

Інституції-організатори:
PinchukArtCentre
Міністерство культури та туризму України

Партнери: Міжнародний бренд: Nemiroff — Партнер Українського павільйону на 53й Венеційській бієнале

Офіційний сайт 53-ї Венеційської бієнале

Художники:

Ілля Чичкан, народився у 1967 році в Києві. Ілля Чичкан може вважатись одним із яскравих представників Українського мистецького руху Нова Хвиля, що було засновано на початку 90х, та є одним з українських художників, що найчастіше виставляються за кордоном. Чичкан брав участь у чисельних групових та індивідуальних виставках, серед яких: Reflection, PinchukArtCentre (Київ, 2007); Manifesta 5, Сан-Себастіян (Іспанія, 2004); Міжнародна Бієнале в Сан-Паоло (Бразилія, 1996).

Міхара Ясухіро (Mihara Yasuhiro), народився у 1972 році у Нагасакі (Японія). Він почав розробляти власні моделі взуття ще студентом в Tama Art University. Свій перший бутік він відкрив у 1998 році. У 2001 році разом з брендом PUMA Міхара створив спеціальну лінійку спортивного взуття — «PUMA by Miharayasuhiro”. Протягом останніх кількох років Ясухіро активно створював колекції одягу для чоловіків та жінок для показу і В Мілані, і в Парижі.

Огата Кініші
1970: Народився в м.Сендай, Японія
1996: Починає свою кар’єру в якості дизайнера-фрілансера
1998: Створює компанію 'OGATA', займається продажем оригінальних меблів, дизайном магазинів та будівництвом.
ВИСТАВКИ/РОБОТИ
2004: Виставка ' Tokyo Designers Block'
2007: Розробка дизайну для магазину SOSU MIHARAYASUHIRO, Гонконг
2008: Виставка 'Maison&OBJET', Париж

Оригінальну музику для проекту створив Фуюкі Ямакава (Fuyuki Yamakawa), Токіо, Японія

PinchukArtCentre — один із найбільших центрів сучасного мистецтва в Східній Європі, відкритий у вересні 2006 року. Арт-центр організує виставки світових і українських художників та підтримує культурні проекти та ініціативи. В даний момент в PinchukArtCentre проходить масштабна виставка Демена Хьорста «Реквієм», яка триватиме до 20 вересня 2009 року. В жовтні 2009 року центр відкриє велику виставку номінантів премії PinchukArtCentre та виставку, що представить українське сучасне мистецтво з колекції арт-центру. У 2007 році PinchukArtCentre представляв Україну на 52-ій Венеційській бієнале з проектом «Поема про внутрішнє море».

Фонд Віктора Пінчука
Створений у 2006 році бізнесменом та філантропом Віктором Пінчуком, Фонд Віктора Пінчука — одна з найбільших приватних благодійних організацій в Україні. Фонд розробляє та реалізує соціальні проекти, спрямовані на модернізацію України та створення умов для появи нового покоління українських лідерів.

Nemiroff Холдинг
Соціально відповідальна компанія, яка надає особливого значення реалізації соціальних та благодійних програм та виступає організатором і спонсором проектів міжнародного рівня в галузях спорту, культури, моди, тощо. Серед них - участь українського кіно в провідних світових кінофорумах (Канський кінофестиваль, Berlinale, Московський міжнародний кінофестиваль); підтримка гастролей Роберта Планта, Джо Кокера, Лені Кравіца, Дейва Гехена (Depeche Mode) в Україні. Компанія Nemiroff спільно з Фондом братів Кличко реалізує національну соціальну програму “Спортивну Україну будуємо разом!”.

З питань отримання інформації, зображень чи для проведення інтерв’ю, звертатись до прес-служби PinchukArtCentre.
Телефон: +380 44 494-11-48
E-mail: press@pinchukartcentre.org